Oxigén Hotel & ZEN Spa ****

Észak Magyarországi régió - Noszvaj

Oxigén Hotel & ZEN Spa, Noszvaj
  • Cím: 3325 Noszvaj, Szomolyai út
  • SZÉP kártya elfogadása

Ajánlatkérés

Küldés
Oxigén Hotel & ZEN Spa, Noszvaj

Erdei környezetben elhelyezkedő szállodánk az ország egyik legjobb levegőjű településén, Noszvajon 2012 júliusától fogadja vendégeit.

A hotel az 1900-as évek elején épült Galassy-kastély átalakításával jött létre. A szálloda és környezete a gyermekekkel érkező vendégek igényei szerint kerültek kialakításra. A szálloda különlegessége a keleti környezetet idéző ZEN Spa, melynek szolgáltatásai a belső béke és harmónia eléréséhez járulnak hozzá.

Szállodánk Noszvaj község külterületén helyezkedik el.

Noszvaj Eger várostól mindössze 10 km-re, a Bükk-hegység déli lejtőjén, a Kánya patak völgyében fekvő, csodálatos természeti környezettel, kristálytiszta levegővel, gazdag kulturális- és építészeti örökséggel rendelkező település. Noszvaj országszerte ismert műemléke a de la Motte kastély, mely késő barokk stílusban épült 1774 és 1778 között.

A falu északi része a kristálytiszta levegőjű síkfőkúti üdülőterület, itt ered a Szent Imre forrás, mely két kis tavat táplál, melyek közül az egyik csónakázásra, vízibiciklizésre, a másik horgászásra alkalmas. Noszvaj kedvelt célpontja a túrázás szerelmeseinek, ugyanis Síkfőkút több túraútvonal kiindulópontja is.

A népi építkezések emlékét őrzi a Gazdaház, amely helytörténeti kiállításnak ad otthont, illetve a paraszti lét bútorzatát és használati eszközeit mutatja be.

A településhez tartozik a Farkas-kövek térsége (Pocem), ahol a domb gerincébe faragva átriumokat, ajtókkal, ablakokkal ellátott barlanglakásokat találhat a kíváncsiskodó.

A településtől elválaszthatatlanok a kisebb nagyobb pincesorok, a tufába vájt pincék. Közülük is egyedülálló a Thummerer család birtokában lévő 4000 nm-es pincerendszer, mely szállodánkkal szemközt helyezkedik el.

Noszvajtól mindössze 10 km távolságban fekszik Heves-megye székhelye, Eger, mely történelmi múltjával, barokk építészeti emlékeivel, gyógyfürdőjével kínál tartalmas kikapcsolódást.

Matyóföld központja, Mezőkövesd 15 km-re található Noszvajtól, itt érdemes megtekinteni a Matyó múzeumot, és a Hadas városrészt.

Jelentős látnivalót képviselnek a közeli bükkaljai települések kőértékei (kaptárkövek, barlanglakások).

 

Megközelítés

Autóval: Budapestről az M3-as autópályán át, melyről a mezőkövesdi lehajtónál (128-as km szelvény) kell letérni, majd a 3-as főúton Miskolc irányába kell továbbhaladni, és a főútról Szomolya felé letérve, majd Szomolyán keresztülhaladva, Noszvaj határában a Thummerer Pincészettel szemben, bal oldalon található a szálloda.

 

Eger felől Noszvajról a Szomolya felé felé vezető úton, a település után 1 km-re, jobb oldalon fekszik a hotel.

 

Vonattal: Egerig vagy Mezőkövesdig vonaton, utána autóbusszal

 

Autóbusszal: Egerből vagy Mezőkövesdről induló buszjárattal, buszmegálló a szálloda kapuja előtt található.

Oxigén Hotel & ZEN Spa, Noszvaj

A szállodában 50, az angol vidéki stílust idéző szoba található. A standard kétágyas szobák többsége összenyitható, így családok számára is ideális. A superior szobák nagyobb alapterületűek, melyből kilenc, harmadik emeleten található különlegessége a szoba ablaka előtt elhelyezett pezsgőfürdő, melyből páratlan kilátás tárul elénk a parkra. Az apartmanokban nappali valamint egy- illetve két hálószoba található. 

Oxigén Hotel & ZEN Spa, NoszvajOxigén Hotel & ZEN Spa, Noszvaj

Oxigén Hotel & ZEN Spa, Noszvaj
  • Cím:3325 Noszvaj, Szomolyai út
Főoldal Akciós hotelek Partnerek Szállásadóknak Médiaajánlat Kapcsolat

© 2011. | szallasjegyzek.hu - Szállásjegyzék Kft.

Az oldalra a felhasználók által feltöltött képi és szöveges tartalomért a Szállásjegyzék Kft. semmilyen nemű felelősséget nem vállal!

Feki Webstudio @ 2011 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás